Talantu šovā „O!Kartes Skatuve” tikuši jau populāri mūziķi
Publicēts 29. augustā, 2011.
Noskaidroti 24 jaunie talanti, kuri cīnīsies par uzvaru jaunajā LNT televīzijas projektā „O!Kartes Skatuve. Dzimuši mūzikai”. Pirmo reizi jaunieši kopā sanāca Andrejsalā, kur studijā „Imagine” fotografējās, gan dzīvā dabā filmēja savus reklāmas pieteikumus.

 

Jaunajā LNT projekta trīs atlases kārtās noskaidroti 24 talantīgi jaunieši, kuri piedalīsies šovā „O!Kartes Skatuve. Dzimuši mūzikai”. LNT šova radošā komanda parūpējusies, lai būtu daudz jaunu un oriģinālu ideju, lai TV skatītājiem būtu interesanti vērot šovu. 24 šova dalībnieki sadalījušies grupās pa četri, tādējādi izveidojot muzikālas grupas sastāvu. Turklāt katrai grupai ir jāizdomā savs nosaukums, tādēļ daži šova dalībnieki vēl tikai domā, kā efektīvāk nosaukt savu radošo apvienību.

Pilnībā jaunizveidotās grupas varēsim iepazīt laikā, kad sāksies TV šovs. Taču ar dažām spilgtām un radošām jauniešu komandām mediji iepazīstina jau tagad.

To laimīgo jauniešu vidū, kuri sacentīsies savā starpā par uzvaru šovā, iekļuvuši arī jau pazīstami talanti. „O!Kartes Skatuve. Dzimuši mūzikai” startēs savulaik zināmās puišu grupas „Latte” mūziķis Mārtiņš Ruskis, grupas „Gain Fast” bijušais basģitārists Didzis Bordo, grupas „Blitze” solists Arvīds Berķis, radio „Capital FM” ētera balss Liene Brikouska, dziedātāja Sabīne Berezina, bekvokāliste Anete Volmane un jaunā dziedātāja Madara Grēgere, kura reiz uz skatuves muzicējusi pat kopā ar Intaru Busuli. Interesanti, ka otro reizi TV šovā savus spēkus izmēģinās arī LNT „Fabrikas muzikālā teātra” zvaigzne Floyds jeb Gints Cālītis.

Šovā varēs vērot spilgtu daiļavu grupu – „Jātnieki”, kurā apvienojušās Anete Volmane un Sabīne Berezina. Meitenes izpildīs country stila mūziku. Filmējot savas grupas reklāmu, uz Andrejsalu tika atvests pat dzīvs zirgs. Sabīne Berezina atzina, ka viņai ļoti patīk savs jaunais country stils. „Kā nekā es pati nāku no kantorī mūzikas pilsētas Bauskas. Turklāt protu ne tikai dziedāt, bet arī dejot līnijdejas. Mēs ar savu spilgto stiliņu atšķiramies no pārējiem šova dalībniekiem,” bilst Sabīne. Viņa atklāj, ka šova atlasēs izpildījusi tikai pašas komponētas dziesmas, kuras plašāka auditorija dzirdēs šova laikā.

Grupas „Gain Fast” bijušais basģitārists Didzis Bordo pēdējos trīs gadus bija pavadījis Ķīnā, taču jaunais TV projekts piesaistījis viņu palikt Latvijā. „Biju no Ķīnas uz divām nedēļām atbraucis uz mājām. Un pirmo reizi dzīvē tā pa īstam iemīlēju Rīgu. Un Ķīnā neatgriezos. Vienkārši neaizgāju uz lidmašīnu, lai gan biju nopircis biļeti. Tādējādi esmu palicis Rīgā un piedalos šovā. Ir jau tā, ka tie cilvēki, ar kuriem es lielākoties komunicēju, skatās noraidoši uz šādiem TV šoviem. Arī es tā sākotnēji domāju. Taču tā nav, jo viss ir atkarīgs no tā, kā izmanto savu dalību šovā. Protams, var jau aiziet uz šovu notirināties un pabūt televizorā, bet var arī to visu nopietni pagriezt. Piedaloties šovā, es vēlos pierādīt, ka varu kā solists muzicēt. Uzskatu, ka man ir pietiekoši daudz spēju un iemaņu, lai to darītu,” stāsta Didzis.

Jaunais dziedātājs Mārtiņš Ruskis, kuram ļoti patīk izpildīt roka balādes, šovasar beidzis Rīgas 45. vidusskolu. Pēc skolas viņš nebija īsti izlēmis, kurā izglītības iestādē turpināt studijas, tādēļ priecājas par iespēju piedalīties šovā. „Tagad būs kāds laiciņš, lai kārtīgi padomātu, ko gribu studēt. Vienu gan zinu, ka manas studijas būs saistītas ar mūziku” teic Mārtiņš, kuru šova laikā atbalstīs ģimene – mamma un trīs brāļi. Kā talismans šovā puisim palīdzēs krustmātes dāvātais krustiņš, kā arī ģitāra, bez kuras šova dalībnieks nespēj iedomāties dzīvi. Mārtiņš arī pats komponē mūziku, tādēļ šovā dzirdēsim viņa rakstītās dziesmas. Dziesma „Viss nav tā” ar lipīgu piedziedājumu tapusi, Mārtiņam braucot tramvajā.

Jau šā gada 5. septembrī 24 jaunieši iekārtosies savā jaunajā dzīve vietā – „O!Kartes Skatuve” kopmītnēs telekompānijas ēkā - un sāks mūziķu karjeru, kuras gaitai katru darba dienu varēs sekot ikviens televīzijas skatītājs.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: