Sabiedrība šokā par Šēras dēla dalību „Dejo ar zvaigzni”
Publicēts 7. septembrī, 2011.
Amerikā nesen kā sākusies šova „Dejo ar zvaigzni” 13. sezona. Viens no dalībniekiem šoreiz ir arī populārās dziedātājs Šēras un Sonija Bono dēls Čezs Bono (42).

 

Šēras un Sonija Bono vienīgais kopīgais bērns pasaulē nāca kā meitene Čestitija. Pirms diviem gadiem viņš nomainīja dzimumu. Pērn varas iestādes izdeva arī dokumentu, ka oficiāli atzīst, ka dzimumu mainījusī Čestitija turpmāk dēvējama par vīrieti vārdā Čezs Bono.

Daļa sabiedrības ir šokā par „Dejo ar zvaigzni” veidotāju lēmumu šovam piesaistīt Čezu. Vieni uzskata, ka veidotāji ir pārkāpuši visas robežas reitingu paaugstināšanai. Citi ir pārliecināti, ka Čezs nonācis deju sacensībās tikai tāpēc, ka ir slavenu vecāku atvase. Savukārt tie, kas neraksta indīgas piezīmes saistībā ar šī cilvēka dzimumu, kritizē Čeza auguma aprises.

„Jūsu izvēle iesaistīt šovā Čezu Bono ir gājusi par tālu,” raksta kāda sadusmota māmiņa. „Es nevēlos riskēt, ka mani septiņus un deviņus gadus vecie bērni šova laikā dzirdētu sarunas par dzimumu maiņu.” Psihologi pat ieteikuši vecākiem neļaut bērniem skatīties tās epizodes, kurās redzams Čezs. Vēl nenobriedušos cilvēkos tas varētu rosināt nelabvēlīga rakstura pārdomas: „Varbūt manas problēmas rodas no tā, ka manā zēna ķermenī patiesībā mīt meitene (vai arī meitenes ķermenī zēns). Varbūt esmu piedzimis tikai nepareizajā ķermenī.”

Lai gan sabiedrība ir negatīvi noskaņota par pirmā transseksuāļa dalību šovā, iepriekšējās sezonās arī dalību ņēmuši cilvēki, kas atšķiras no lielākā vairuma. Septītajā sezonā šovā dejoja homoseksuāli orientētais puišu grupas „’N Sync” dziedātājas Lānss Beiss. Pārraidē piedalījušās arī vairākas pornozvaiznes. Piemēram, Kendra Vilkinsone un Holija Medisone. 

„Sabiedrības attieksme parāda, kāpēc man ir svarīgi piedalīties šovā,” secina Čezs. „Aizvien ir tik maz kas zināms par to, kā ir būt transseksuālim. Pastāv tik daudz aplamu stereotipu un pieņēmumu.”
Čezam bija astoņpadsmit gadu, kad viņš atzina vecākiem, ka ir citādi orientēts un viņam patīk meitenes.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: