Rīgā viesosies Argentīnas tango karaliene Mora Godoja (VIDEO)
Publicēts 14. oktobrī, 2011.
Rīgas Kongresu namā 26. oktobrī būs skatāma izrāde “Amor Tango“, kuras soliste ir ekscentriskā tango zvaigzne no Argentīnas – Mora Godoja (Mora Godoy).

 

„Neparasta kombinācija ar eleganci un nevainojamu tehniku iededz kaislību ugunis. Gaismas un pastāvīga ēnu spēle rada galvu reibinošu rotaļu un iespaidu, ka visi skatītāji ir kļuvuši pilntiesīgi dejas dalībnieki,” tā izrādi raksturo tās veidotāji. Trupa ceļo kopā ar mūziķiem, kuri papildus klasiskiem tango ritmiem, ko radījuši komponisti Astors Pjacolla un Francisko Kanaro, izpilda arī pašu sacerētus darbus. Klavieres, ģitāra, bass, vijole, un skaisti pāri, kas pārvietojas pa skatuvi ar sniegpārsliņu vieglumu un ugunīgi kaislīgām cilvēku sirdīm - “Amor Tango" to visu dāvās skatītājiem.

Mora Godoja ir dejotāja un horeogrāfe no Buenosairesas, pēc kritiķu un publikas domām spilgtākā un ekscentriskākā zvaigzne Argentīnas tango vēsturē. Viņa ir studējusi slavenajā Buenosairesas Operas teātra mākslas institūtā un 12 gadus dejojusi klasisko krievu baletu. No 1990.līdz 1992.gadam bijusi „Modern JASS Ballet” soliste. Tajā pašā laikā viņa sāka dejot tango un jau pēc gada kopā ar Migelu Angelu Zoto uzstājās kā soliste uzvedumos "Tango x 2", "Aromātu tango", "Nakts Tango". Šīs deju izrādes guva milzīgus panākumus Eiropā, Āzijā un Amerikas Savienotajās Valstīs un pie Moras Godojas kājām bija gan publika, gan kritiķi. Tas padarīja Moru par pasaules līmeņa slavenību.

1997. gadā slava viņu aizveda uz Stenfordas universitāti, kur izcilā dejotāja bija uzaicināta mācīt tango kursus un pasniegt meistarklases. Tajā pašā gadā Mora Godoja Sanfrancisko uzstājās ar savu fantastisko "Nāvējošais Tango" šovu, kurā spoži darbojās kā režisore, horeogrāfe un šī šova zvaigzne. 2000. gadā viņa tika uzaicināta uz Londonas pirmo starptautisko tango festivālu, kurā neatvairāmā Mora uzstājās un mācīja šo kaislīgo deju, kas simbolizē argentīniešu nacionālo raksturu. Apvienojot tango tradīcijas ar klasisko baletu, Mora ir panākusi neticamo – izveidojusi savu stilu, kas atšķiras ar savu dramatisko dziļumu, rafinēto eleganci, paaugstinātajām emocijām, apvienojumā ar gandrīz brutālo kaislību. Salsas, mambas un rumbas pikanto ritmu pavadījumā šis stils zibenīgi aizrauj auditoriju jebkurā kontinentā.

2002. gadā mūzikls "Tanguera" ar Moru Godoju kā galveno horeogrāfi un vadošo solisti tika izrādīts Buenosairesas Nacionālajā teātrī. Šai izrādei valsts vadošie kritiķi piešķīra piecus augstākos apbalvojumus.

2004.gadā viņas veidotais jaunais šovs "Tango Emocion" iekaroja skatītāju sirdis Somijā, Vācijā, Ķīnā, Brazīlijā un Čīlē. Gadu vēlāk viņu skatītāji ar aplausiem apsveica Karakasā (Venecuēla), Turīnā (Itālija), Maskavā un Sanktpēterburgā.

Bet tagad arī Rīgas publikai ir iespēja iepazīties ar šo brīnišķīgo mākslinieci klātienē, – 26. oktobrī Kongresu namā!


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: