Kaboverdes "baskājainā dīva" paziņo par karjeras beigšanu
Publicēts 26. septembrī, 2011.
Dziedātāja Sezārija Evora veselības problēmu dēļ nolēmusi beigt karjeru, medijiem pavēstīja viņas ierakstu kompānija "Lusafrica".

 

70 gadus vecā dziedātāja pēdējos gados pārcietusi vairākas operācijas, tostarp pagājušā gadā veikto vaļējo sirds operāciju, pēc kuras viņa nav pilnībā atlabusi.

Dziedātāja ieradusies Parīzē krietni vārgā stāvoklī, nespējot pabeigt plānoto koncertturneju Francijā, kas viņai licis pieņemt lēmumu par dziedātājas karjeras pārtraukšanu.

Viņai ir radušās jaunas veselības problēmas pēc iepriekšējām operācijām. Parīzes ārsti viņai teica, ka viņai ir jāatceļ plānotā turneja, tāpēc Sezārija un viņas producents un menedžeris Žuzē da Silva nolēma beigt viņas karjeru un atteikties no brīnišķīgās dzīves, kas viņu aizvedusi visos pasaules nostūros," teikts ierakstu kompānijas izdotajā paziņojumā.

Portugāles kolonijā Kaboverdē jeb Zaļā raga salās dzimusī dziedātāja jau agri zaudēja tēvu, un viņas māte, cīnīdamās ar trūkumu, bija spiesta pieņemt grūto lēmumu atdot meitu bāreņu patversmē. Tieši patversmes korī meitene atklāja savu dziedāšanas talantu, kuru vēlāk izmantoja, uzstājoties vietējos bāros.

Tomēr pasaules slavu viņa ieguva tikai 47 gadu vecumā, 1988.gadā Francijā ierakstot albumu "La Diva Aux Pieds Nus" ("Baskājainā dīva").


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: