Holivudas aktrise Jūrmalā pastaigājas kopā ar Latvijas miljonāru
Publicēts 18. augustā, 2011.
Slavenā lietuviešu aktrise Ingeborga Dapkunaite (48), kuras radošajā biogrāfijā ir lomas krievu režisora Mihalkova filmā un Holivudas grāvējos, šobrīd Latvijā piedalās BBC seriāla „Valanders: Rīgas suņi” uzņemšanā. No filmēšanās brīvajā dienā viņa atpūšas Jūrmalā.

 

Lieliskās aktrises ekskursiju vadījis miljonārs un mecenāts Boriss Teterevs. Dapkunaite bija ģērbusies ļoti vienkārši: plēstajos džinsos, melnā dūnu jaciņā un baltās kedās. Dzīvi žestikulējot, miljonārs izrādīja aktrisei skaistākās un ievērojamākās vietas, bet Dapkunaite visu ekskursijas laiku plati smaidīja. Mazliet nostāk no abiem turējās Tetereva sieva Ināra. Iespējams, par kopīgo sarunas tēmu kļuva labdarība – Ināra un Boriss 2010.gadā nodibināja „Borisa un Ināras Teterevu fondu”, kurš atbalsta Rundāles pils rekonstrukciju, Māra Liepas pieminekļa uzstādīšanu, kā arī rūpējas par slimiem un pamestiem dzīvniekiem. Turpretim Dapkunaite kopā ar aktrisi Tatjanu Drubiču aktīvi iesaistījusies fonda „Vera” darbībā, kas nosaukts par godu ārstei Verai Miļionščikovai, kura izveidoja Krievijā pirmo neārstējami slimo klīniku. „Pats galvenais ir tas, ka mēs cenšamies cilvēkiem izskaidrot pašu labdarības ideju, kas Krievijā vēl ir ļoti „jauna”, tāpat kā pati valsts. Padomju Savienībā, kurā uzaugusi lielākā daļa no mums, izpratnes par labdarību nebija. Mums laika gaitā bijis jāatbild uz daudziem jautājumiem – kāpēc labdarība vispār nepieciešama, kāpēc ar visu nevar tikt galā valsts, un tamlīdzīgi,” stāstījusi Dapkunaite vienā no savām intervijām.

Ingeborga Dapkunaite ir lietuviešu aktrise, kura filmējusies ne tikai daudzās lietuviešu un krievu filmās, bet viņas radošajā bipogrāfijā ir lomas tādos Holivudas grāvējos kā „Neiespējamā misija” (1996) un „Septiņi gadi Tibetā” (1997). Pēdējā no minētajām filmām Dapkunaite attēlo Heinrika Harera (ko spēlē Breds Pits) sievu. Viena no spilgtākajām Dapkunaites lomām ir Marusja režisora Ņikitas Mihalkova filmā „Saules nogurdinātie”.

Jau ziņots, ka kopš augusta sākuma Rīgā notiek Lielbritānijas detektīvseriāla "Valanders: Rīgas suņi" uzņemšanas darbi. "Valanders" ir starptautiski atzīts televīzijas filmu seriāls, kas balstīts uz zviedru autora Henninga Mankela romāniem. Galveno lomu - izmeklētāju Kurtu Valanderu - šajā detektīvseriālā atveido Kenets Branags. Vienīgais no latviešu aktieriem, kas izturējis seriāla atlasi, ir Artūrs Skrastiņš.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: